Postanite bolji sportaš

Hide this

Što je Pose Metoda?

[pohz] [meth-uhd] –Učinkovito kretanje koje ne uzrokuje ozljede, a uči se kroz položaje tijela. Pose Method® tehnikama možete spriječiti nastanak ozljeda i bitno poboljšati svoje sportske rezultate.

Pose Metoda® sustav je podučavanja ljudskog kretanja koji je još 1977. g. u bivšem SSSR-u razvio čovjek koji je dva puta bio trener na Olimpijskim igrama, dr. Nicholas S. Romanov. Naziv metode izveden je od riječi „pose“, tj. položaj tijela.

Ako analiziramo kretanje ijednog tijela kroz prostor i vrijeme, jasno ćemo uočiti da tijelo zauzima neograničen broj položaja. Većina su prijelazni pokreti i rezultat su, a ne uzrok, ispravnog položaja tijela.

Potencijal određenih položaja da čitav niz prethodnih i naknadnih pokreta integriraju u jednu cjelinu, bez nepotrebnog gubitka energije ili nepotrebnih pokreta, temelj je Pose Metode®.
Origins of the Pose Method

Pose Metoda® kombinacija je znanstvenih otkrića i iskustva, istraživanja i jedinstvenog uvida i vizije dr. Romanova.

SVI SPORTOVI – JEDNA METODA

Pose Metoda® primjenjiva je na svako ljudsko kretanje. U sportu se primjenom Pose Metode® znatno poboljšavaju rezultati treninga i utrka, sprječavaju se ozljede i stječe kompetitivna prednost. Pose Metoda® nudi jedinstven pristup svim sportovima. Jedna metoda temelj je za tehnike svih sportova i sportskih aktivnosti od kojih je velik broj već pokriven.

Inovativna metodologija

Razvijena 1977., Pose Metoda® prva je metoda (ili način podučavanja) koja je ponudila jasan standard kako za podučavanje, tako i za usvajanje bilo koje sportske tehnike. Zbog popularnosti trčanja i paradoksalno velikog broja trkača kojima se godišnje dogodi neka ozljeda, Pose Metoda® trčanja postala je najpopularnija od svih Pose Method® tehnika.

Pogledajte ovaj video ako vas zanima njena primjena u trčanju.

Znanstvena načela i koncepti

Opća načela i koncepti kretanja u Pose Metodi® su – korištenje sile teže, ključni položaj, tjelesna težina, oslonac i promjena oslonca.

Da li ste znali? Postoji više od 20 stručnih i znanstvenih radova, uključujući 5 dizertacija na temu Pose Metode® objavljenih u Rusiji, Južnoj Africi, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Plan za trening, fizikalnu terapiju, itd.

Podučavanjem ljudi da bilo koji pokret naprave u skladu s Pose Metodom® smanjuje se broj odstupanja od optimalnih parametara onoga što se smatra učinkovitom tehnikom i kretanjem, čime pokret postaje jednostavniji, lakši za ponoviti i bolje kontroliran. Lakoća primjene i ponavljanja pojednostavljuje podučavanje, ispravljanje pogrešaka, rješavanje ozljeda i analizu pokreta, čineći Pose Metodu® savršenim sredstvom za treniranje, analiziranje, podučavanje, fizikalnu terapiju, itd.

Program certificiranja